Најголема колекција на „Не возменирувај“ знаци

17 февруари, 20120
ginis kolekcija

Во секоја хотелска соба ќе најдете знак „Не вознемирувај“ кој може да го ставите на вратата доколку спиете, се одмарате или, се разбира, имате друштво.

Ви го претставуваме Жан Франсоа Вернети од Швајцарија, кој според Гинисовата книга на рекорди, е сопственик на најголемата колекција на „Не вознемирувај“ знаци.

Колекцијата содржи дури 11 111 различни хотелски знаци, кој Вернети ги собрал од 189 земји во кои патувал од 1985 година до сега.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma