Потребни состојки:
- 400гр. Шеќер
- 250гр. Маргарин
- 250гр. Мелени бисквити
- 100гр. Кокосово брашно
- 1дл. Рум
- Малку екстракт од ананас
Глазура:
- 80 гр. Маргарин
- 4 штангли чоколадо
Начин на поодготовка:
Се варат 400гр. Шеќер и 1 дл. вода, така што треба да се добие сируп. Се додава во сирупот маргарин и се меша се додека не се истопи маргаринот. На оваа смеса се додава 250 гр. мелен кекс, 100 гр. кокосово брашно, 1 дл. рум, малку екстракт од ананас. Се добро се замешува и на чинија намачкана со маргарин се реди колачот, обликуван по желба. Потоа секој колач се прелева со глазура.
Глазура:
Се матат пенасто 80 гр. Маргарин, потоа се додаваат 4 штангли растопено чоколадо, се мати се додека не се добие воедначена смеса.