Потребни состојки:
150 мл. масло за јадење
1 кг. пилешки стек
250 мл. бело вино
Сол и црн пипер
250 мл. вода
200 гр. свеж магданос
100 гр. копар
Сок од 1 лимон
1 лимон
Припрема:
Загрејте половина од маслото во тава. Испржете ги пилешките стекови, па потоа во тавата со стековите додадете го белото вино и гответе уште 5 минури. Додадете сол, црн пипер и вода и гответе уште 30 минути, а по потреба додадете вода.
Исечете го стеблото од магдоносот па ситно исецкајте ги копарот и магдоносот. Во друга тава загрејте го преостанатот масло и пропржете ги копарот и магдоносот. Па додадете ги во тавата со пилешкото и гответе уште 10 минути. Додадете го сокот од лимон.
Во чинија за сервирање наредете го пилешкото, па врз тоа истурете од сосот до магдонос. Украсете со парчиња лимон и свеж магдонос. Добар апетит!