Полнета домашна тестенина

popara1 јуни, 20121min00
14

Состојки за тестото:

200гр. Брашно.

1 чаша вода.

За прелив:

200гр. Грашак.

150гр. Меко сирење.

100гр. Тврдо сирење.

3 дл. Млеко.

Малку брашно.

Сол, бибер.

Малку путер.

 

Начин на подготовка:

Тесто:

  1. Тестото да се замеси со башно и вода, па да се развлече на работната маса.
  2. Да се исече на поголеми павоаголници.
  3. Околу дрвен ваљак да се обмота парче тесто и на подлога посипана со брашно да се обликуваат макарони.

 

Прелив:

1. Шункова салама се сече на коцки, тврдото сирење се ренда. Да се свари

грашакот доколку е свеж.

2. На загреан зејтин се динста грашакот и шунката , се додава 150гр. сирење и зачини.

3. Со преливот да се полнат макароните.

4. Се редат на тепсија, се преливаат со бешамел сосот и со рендано сирење. Се печат 20 мин. на 180 Ц.

5. Бешамелот се прави на вообичаен начин, на малку путер се пропржува брашно, па се додава млеко со постојано мешање, додека да се добие густ сос.

Напомена: Макароните можат да се полнат, со било каков фил, по ваша желба, сладок или солен…

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma