Потребни состојки:
- 400гр пилешко бело месо
- Сол, бибер
- 400гр шампињони
- 2 јајца
- Масло
- 100гр шунка
- 150гр павлака
- 50гр кашкавал
Начин на подготовка:
Белото месо исечете го на стекови и истолчете ги.
Шампињоните исечете ги и пржете на малку масло. Кога шампињоните ќе омекнат, додадете изматени јајца, сол, бибер и испржете како кајгана.
Шунката исецкајте ја на листови, а кашкавалот изрендајте го.
Во подмачкан сад за печење наредете ги стековите, преку нив распоредете ги шампињоните, покријте со листови од шунка, прелијте со павлака и ставете да се печат.
Неколку минути пред крајот додадете го ренданиот кашкавал и се заедно потпечете.