За тесто:
300 гр. брашно
3 јајца
Сол
За фил:
200 гр. сирење
200 гр. аспарагус
Сол и црн пипер
За прелив:
100 гр. путер
1 чешне лук
Пармезан
Припрема:
Во брашното ставете ја солта, какцата и замесете цврсто тесто, па расукајте го во тенка кора и оставете го малку да се исуши.
Аспарагусот изинстајте го во вода и ситно исецкајте го, па промешајте го со сирењето, па наросете сол и црн пипер.
Тестото исечете го на тенки ленти во правоаголна форма. На едната страна ставете од филот, па преклопете со другата за да добиете коцка. Краевите стиснете ги со вилушка. Во зовриена вода ставете 1 лажица сол и равиолите да се варат околу 15 минути.
Во тава растопете го маргаринот, додадете го ситно сецканиот лук и пропржете.
Равиолите послужете ги на чинија за сервирање, па прелијте ги со растопениот маргарин и наросете рендан пармезан. Добар апетит!