Шарени келераби

popara8 август, 20121min00
kelerabi

Потребни состојки:

  • 8 келераби
  • 200гр сецкан мешан зеленчук
  • 400гр шампињони
  • 100гр сланина
  • кромид
  • 2 чашниња лук
  • сецкан магдонос
  • масло
  • 50гр путер
  • сол
  • бибер 50гр семки од тиква

Начин на подготовка:

Измијте ги келерабите, па малку сварете ги во солена вода и потоа вдлабнете ги. Оризот сварете го во солена вода и исцедете го. На малку масло, пропржете ја сланината, да порумени, додадете исецкан кромид и лук, месото од келерабите, зелечук и сецкани шампињони. Динстајте додека печурките не омекнат, а пред крај додадете сецкан магодонос, сварениот ориз, сецкани шампињони и зачинете по вкус.

Наполнете ги издлабените келераби и наредете ги во сад за печење. На путер пропржете семки од тиква и распоредете ги со лажица преку келерабите. Печете 15 минути на 180 степени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag