Потребни состојки:
200 гр. маргарин
200 гр. шеќер
1 дл. млеко
100 гр. чоколадо за готвење
100 гр. кикирики
300 гр. мелени бисквити
За глазура:
50 гр. маргарин
100 гр. чоколадо
Припрема:
На тивок оган растопете го маргаринот и додадете го шеќерот. Кога масата ќе се соедини, додадете го растопеното чоколадо, млекото, бисквитите и мелените кикирики. Промешајте се додека смесата целосно не се соедини.
Смесата префрлете ја во помал калап или тавче. На оган растопете го маргаринот за глазура и додадете го чоколадото, па постојано мешајте се додека смесата не се растопи. Со глазурата прелијте ја бајадерата и ставете ја да отстои во фрижидер најмалку три часа. Добар апетит!