Свински бут со пиво

popara5 февруари, 20121min00
beer mug

Потребни состојки

1 свински бут

1 пиперка

100 гр. морков

500 гр. праз

1 лук

Сол и црн пипер

Масло за јадење

½ литар пиво

Припрема:

Исечете мали вдлабнатинки во месото и ставете внатре по многу мало парченце лук, па целиот бут пропржете го на врело масло и оставете го малку да отстои.

Исецкајте ги празот, морковите и пиперката, па пропржете ги во истото масло за јадење, па наросете сол и црн пипер врз бутот и врз зеленчукот.

Во тава за печење ставете го пржениот зеленчук, месото, па печете на температура од 200 степени околу еден час. Потоа полејте го месото со пивото и засилете ја температурата на 250 степени, па печете уште час и половина, а по потреба повторно налевајте пиво. Добар апетит!

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma