Свински врат во сос од печурки

popara27 февруари, 20121min00
svinski vrat

Потребни состојки:

500 гр. свински врат (4 шницли)

250 гр. шампињони

1 ќесичка супа од печурки

250 мл. павлака

2 чешниња лук

50 гр. ориз

2 лажици вегета

Припрема:

Измијте ги шницлите и исчукајте ги, па премачкајте ги со супата од печурки и испржете ги на масло.

Исецкајте ги шампињоните, па пропржете ги. Откако ќе се испржат додадете ја и павлаката и 1 лажица вегета и гответе се додека смесата не се згусне.

Во ватростален сад ставете ги шницлите, па прелијте ги со сосот од печурки. Печете во рерна на 250 степени околу половина час.

Сварете го оризот, па исцедете ја водата и пропржете го со ситно сецкан лук и 1 лажица вегета.

Послужете ги шницлите прелиени со сосот, а како додаток послужете го оризот. Добар апетит!

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma