Тарт со кајсии

popara17 јануари, 20121min00
tart kajsii

Потребни состојки:

1 конзерва кајсии од 850 мл.

200 гр. хопла

200 гр. шеќер

5 јајца

250 гр. брашно

1 лажичка густин

125 гр. путер

500 гр. млеко

Кора од 1 лимон

Малку сол

Припрема:

Во посебен сад ставете го брашното, додадете малку сол и 100 гр. шеќер. Направете дупка во средина на брашното и додајте го исецканиот маргарин, едно јајце, 3 лажици млака вода и замесете го тестото.

Откако добро ќе го измесите тестото, ставете го во фолија и оставете го да отстои во фрижидер 30тина минути.

Исцедете ги кајсиите. Изматете го млекото со 100 гр. шеќер, малку сол, хопла, густин, 4 јајца и кора од лимон.

Со сукалка развлечете го тестото во кора откако претходно сте го ставиле помеѓу две проѕирни фолии. Кората ставете ја врз намрсена тава за печење и отсечете го вишокот. Врз кората ставете ја смесата од млеко, па одозгора наредете ги кајсиите. Печете во загреана рерна на температура од 180 степени околу 40тина минути. Добар апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma