Телешко месо со црвено вино

popara9 август, 20121min00
meso so vino

Потребни состојки:

  • 600гр телешки шницли
  • масло
  • кромид
  • 300мл црно вино
  • 200мл вода
  • лажица пире од домати
  • бибер
  • лажица гистин или брашно
  • 50гр путер

Начин на подготовка:

На месото додадете сол и бибер, а потоа динстајте на загреано масло со долевање на млакавода. Кога месото ќе омекне, извадете го и оставете на топло место. Во истата маснотијадодадете половина путер и во него пржете го сецканиот кромид. Во омекнатиот кромид додадете црно вино, вода, пире од домати и бибер, па варете пет минути. Додадете густин или брашно помешано со малку вода. Посолете по вкус и додадете го останатиот путер. Во сосот ставете го месото, крчкајте уште некоја минута и послужете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma