Овој рецепт можете да го испробате за вечера или да се најде на трпезата кога очекувате гости. Брзо се подготвуваат, а највкусни се додека се топли.
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
250 грама Презла
250 грама Печурки
малку Магдонос
350 грама Компир
50 грама Кашкавал
малку Вегета
100 грама Брашно
4 Јајца
ПОДГОТОВКА:
Компирот излупете и сварете го, па испасирајте (како за пире).
Печурките насецкајте ги ситно, издинстајте и добро исцедете ги од течностите.
Потоа соединете ги компирот и печурките, додадете ситно рендан кашкавал, 2 јајца, презла, ситно сецкан магдонос и зачинете по желба.
Масата добро измесете ја, направете крокети, извалкајте ги прво во брашно, па во изматените јајца и на крај во презлата, па пржете ги од сите страни додека не добијат златно-жолта боја.
Кога се готови, вадете ги на кујнска хартија да се исцедат од маснотијата.
Време за подготовка: 20 мин.
Време за готвење: 40 мин.
Добар апетит!!!