Потребни состојки за розев крем:
– 500 гр јогурт со јагоди
– 4 листа желатин
– 1 дл млеко
– 0,5 дл слатка павлака
Потребни состојки за жолт крем:
– истите состојки како и за розевиот крем, само што наместо јогурт со јагоди ќе употребите јогурт со банани.
Подготовка:
Четирите листа желатин потопете ги во вода да набабрат, а потоа исцедете ги и ставете ги во јогуртот со јагоди.
Изматете го шлагот со 1 дл млеко, а потоа додадете го во јогуртот и желатинот. Во оваа смеса ставете ја и изматената слатка павлака. Убаво измешајте. Дното на садот наредете го со пишкоти, а потоа ставете го жолтиот па розевиот фил. Тортата ставете ја во фрижидер да се смрзне.