Потребни состојки:
- 600гр пилешки гради
- 250гр лиснато тесто
- 30мл масло
- 2 праз
- Зачин
- бибер
- лажица кисела павлака
- 1 јајце
- магдонос
Начин на подготовка:
Исчистете го празот, измијте и исечете на кругови. Пилешкото исечете го на прачиња, па на месото додадете зачин и бибер. На загреано масло пропржете ги парчињата масо од двете страни, па сервирајте ги на чинија. Во истото масло, на тивка температура пропржете го празот, додадете зачин и повремено мешајте. Оваа смеса ставете ја во чинија и оставете да се олади, па додадете кисела павлака и магдонос. Тестото развлечете го и исечете го на четири дела. На секое парче од тестото ставете малку праз, преку него парче месо, а со рабовите од тестото обликувајте џеб. Ставете ги во плех обложен со хартија за печење, па премачкајте со изматено јајце и печете половина час на 170 степени.