Интересна комбинација на пилешко месо, зеленчук и зачини која заслужува малку да се потрудите околу нејзната подготовка бидјеќи плени и на изглед и со вкус.
Состојки:
600гр пилешко филе
1 лажица босилек
80гр презла
0,5л сончогледово масло
50гр црни маслинки
2 јајца
300гр домати
1 лажица ситно исецкан магдонос
1 чечне бел лук
брашно
Спремете чекан за месо, проѕирна фолија, чечкалици, длабока тава и еден поголем сад
Подготовка:
Пилешкото филе покријте го со проѕирна фолија и со чеканот за месо исчукајте го зад а биде со пола сантиметар дебелина.
Полнење
Излупете ги доматите, извадете ги семките и исецкајте го на мали коцки. Исецкајте ги и маслинките. Изгмечете го лукот. Додадете го магдоносот, вегета и босилек. Додадете го и лукот, маслинките и маслото. Сето тоа измешајте го добро.
Ролат
Секој стек филувајте го со полнењето и завиткајте. Ставете чечкалици на секој ролат за да не се отворат во пржењето. Ставете го ролатот во посебен сад. направените ролати избрбелајте ги во брашно, изматени јајца и презла. Пржете на загреано масло десетина минути и кога ќе бидат готови извадете ги од тавата.