Потребни состојки:
- 4 јајца
- 0,5 чаши шеќер +2 лажици
- 2 лажици топла вода
- 60гр рендано чоколадо за готвење
- 0,5 чаши брашно
- полна лажичка прашок за пециво
- чаша слатка павлака за шлаг
- 2 лажички шеќер во прав
- лажичка арома од ванила
Начин на подготовка:
Подмачкајте плех со димензија 25×30 cm и обложете го хатија за печење. Изматете жолчки од јајце и половина чаша шеќер, па додадете врела вода и чоколадо, а потоа брашно со прашок за пециво. Изматете шам од белки и полека соединете со чоколадната смеса. Ставете во плех и печете во рерна на 180 степени, околу 12 минути. Ставете на хартија посеана со шеќер, израмнете ги рабовите и завиткајте ја кората заедно со хартијата. Оставете две минути, одмотајте и оставете да се олади. Изматете шлаг од слатка павлака со шеќер во прав и арома од ванила и ренадно чоколадо.