Руски посен компир во тава

popara14 април, 20131min00
2

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

1 килограм компири

Рузмарин

Сладок црвен пипер ( во прав ) или буковец

Масло за јадење

Сол

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Компирот убаво измијте го, олуштете го, а кората сочувајте ја !!!

Излупениот компир исечете го на четвртини или осмини, исперете го под ладен млаз вода. Кората од компирот ставете ја во газа и газата убаво заврзете ја.

Ставате го компирот и лушпите од компир во сад во кој има ладна вода и посолете. Ставете го садот на оган и варете околу 25 минути. Тргнете го садот од оган и извадете ја газата со лушпите и фрлете ја.

Во садот во кој ќе го печете компирот ставете масло за јадење и загреј те го на рингла. Откако садот ќе се загрее во него истурете ги компирите и убаво измешајте, додадете го рузмаринот, црвениот пипер.

Вака подготвените компири ставете ги во веќе загреана рерна на 220 степени целзиусови и печете околу 30 минути ( додека компирот не добие златно кафеава боја )

Уживајте во специфичниот посен вкус!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma