Состојки:
3 пакетчиња шлаг крем од чоколадо
0,5 л чоколадно млеко
100 мл млеко
200 гр маргарин
150 гр чоколадо
100 гр шеќер во прав
2 жолчки
350 гр бисквити
Подготовка:
Изматете ги шлаг кремите со двете врсти млеко. Чоколадото стопете го, па оставете малку да подолади.
За тоа време изматете го маргаринот со шеќерот и жолчките, па на крај додадете го стопеното чоколадо.
Смесата истурете ја во изматениот шлаг крем и измиксирајте да се соедини.
Додадете ги бисквитите искршени на парчиња. Убаво измешајте и излијте ја смесата во калап обложен со најлон фолија. Ставете ја во замрзнувач неколку часа или преку ноќ за да се стегне. Се декорира по желба со рендана чоколада, шлаг, павлака и сл.
Тортата се чува во замрзнувач, лесно се сече откако ќе се извади и се служи студена.