Лазањи со четири видови сирење и лути колбаси

popara13 јануари, 201417min00
13

Состојки:

Тесто за лазањи, брашно, половина литар млеко, путер, горгонзола, моцарела, гауда, ементал, мускантно оревче, пипер, магдонос, домашни лути колбаси.

Подготовка:

Тестото се вари и се цеди. Бешамел се подготвува на следниов начин: во стопениот путер додадете малку брашно и постепено додавајте млеко и горгонзола додека смесата се згусне. Зачинете со мускантното оревче. Во огноотпорен стаклен сад додадете тесто, парчиња гауда и ементал, парчиња моцарела, малку бешамел и неколку парчиња лути колбасици. Продолжете така до крај. Се пече 15 минути на 160 степени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma