Состојки:
8 јајца
8 лажици шеќер
1 ванила
½ лажичка цимет
1 пециво
14 лажици гриз
3 лажици брашно
Шербет:
1 кг шеќер
1 кг вода
Подготовка:
Се матат со миксер јајцата со шеќерот.
Откако добро ќе се добие пенеста смесата, се додаваат гризот брашното и пецивото, ванилата и циметот.
Миксерот го исклучувате кога додавате брашно!
Вака подготвената смеса ја префрлате во намастен и набрашнет сад и оставате да се пече.
Откако ќе добие златеста боја, проверувајќи со чепкалка да утврдите дали е печена па ја вадите од рерна и оставате да излади.
Подготвувате стандарт шербет и преливате со шербетот.
Значи како и обично, едното да е ладно, а другото топло.
Сечете во коцки или како сакате, па служете изладена.