ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ ЗА ТЕСТОТО:
* 2 јајца
* ½ лажиче сол
* една шолја (250мл) јогурт
* иста таква шолја брашно
* 1 лажиче сода бикарбона (или прашок за пециво)
ЗА ФИЛОТ:
* 300гр мелено месо (издинстано)
* 2-3 главици кромид (исечен на коцки)
* сол и бибер по вкус
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Измешајте го јогурот и сода бикарбоната и оставете ги да отстојат 5 минути. Потоа додадете ги останатите состојки (за тестото) и убаво измешајте ги. Намачкајте го плехот со масло (или маст) и попрскајте го со малку брашно. За оваа количина не е потрено да користите голем плех. Во плехот ставете половина од тестотот, додадете од филот и врз него ставете ја втората половина од тестото.
One comment
Ana
4 јануари, 2015 at 14:27
A nakolku stepeni se pece i kolku vreme ?