- За почеток направете тартар сос. Мајонезот разредете го со бело вино, додајте копар, кисели краставички, сечкан магдонос и неколку капки лимонов сок. По желба можете да додадете и малку сенф, и зачинете со сол и бибер
- Зденките извадете ги од фолијата и внимавајте да не ви се оштети формата. Извалкајте ги во брашно и јајце, а потоа во лебни трошки
- Пржете ги на загреано масло кратко на едната, па на другата страна, внимавајќи зденката да не ви истече
- Послужете со тартар сос
Состојки :
- 4 зденки
- 1-2 јајца
- брашно
- Лебни трошки
- Масло
За тартар сос:
- Мајонез
- Кисели краставички
- 1 лажица копар
- Сечкан магдонос
- 1 dl бело вино
- Сенф
- Сол, бибер