Чоколадна убавина,еден од омилените наши вкусови ова лето.
1. Чоколадата се топи со 200 мл.павлака и се остава да се олади, но сеуште да биде течна.
2. Маскарпонето се мати со нутелата и постепено се додава смесата со чоколада. Се мати само колку да се поврзе.
3. Жолчките се матат со шеќерот, се додава млекото и павлаката и се меша на тивок оган додека да се згусне. Се остава да се олади, па му се додава чоколадната смеса.
4. Целосно оладен, сладоледот се става во фрижидер да се замрзне.
5. После 5-6ч се вади од фрижидер се мати со блендер, му се додаваат орео колаченцата искршени на парчиња и се остава сладоледот целосно да се замрзне.
6. Пред да го послужите, за поубав ефект, можете да извадите топки од сладоледот и да ги извалкате во трошки од орео колачиња.
One comment
Elena
16 јули, 2015 at 12:43
а колку грама или мл. треба од состојките нигде не пишува. освен кај слатката павлака.