Состојки:
500 гр петит бисквити
700 мл млеко
1 пакетче пудинг од чоколада
250 гр маргарин
150 гр шеќер во прав
100 гр црна чоколада
Подготовка:
Во топлото млеко со постојано мешање сварете го пудингот. Во пудингот додадете црна чоколада, мешајте додека не се стопи и оставете да се олади.
Маргаринот и шеќерот во прав се матат со миксер и се додаваат во пудингот.
Бисквитите се потопуваат во млеко и се подредуваат во калап. Се премачкуваат со чоколадниот фил, а постапката се повторува се додека не се употребат сите состојки.
Со останатиот фил се декорира тортата, како и со рендана чоколада, па се остава да се олади во фрижидер.
Ладната торта се сече и се сервира.