Печен компир со кашкавал и сланина

popara17 октомври, 20151min00
4

Состојки:

  • 1-2 голем компир по лице
  • Кашкавал, сирење, сланина
  • Сол
  • Маслиново масло или путер
  • Кари, презла, пармезан, зачини по желба

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 200 степени. Излупете ги компирите, измијте ги и со остар нож исечкајте ги на ситни парчиња, но не до крај.

Посолете и резовите пополнете ги со кашкавал, сирење и сланина. Така подготвен компирот распоредете го на мрсна тава за печење.

Печете половина час, а потоа извадете го компирот и посипете го со зачините, пармезанот или презлата.

Вратете ги да се допечат уште половина час.

По желба прелијте ги со сос од слатка павлака и печурки, 5 минути пред да ги послужите.

brz-rucek-pecen-kompir-polnet-so-kaskaval-i-slanina-02

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag