Потребни состојки:
- 12Јајца
- 12 лажици ораси
- 12 лажици презла
- 200гр Бела Милка чоколада
- 200гр Црна Милка чоколада
- 100гр Црно чоколадо за готвење
- 200гр Мелени лешници
- 250гр Маргарин
- 5 лаж. шеќер во прав
- 2 пати по 250мл. Слатка павлака
- Вишни,
- Шеќер,
- Кисела павлака
- Зејтин.
Начин на подготовка:
Кори: Изматете 6 -белки, 6 – лажици шеќер, 6 – лаж. Ораси и 1 лаж. Презла. Изматете ги во 2 еднакви кори
Фил: 12 шолчки и 10 лаж. Шеќер, варете на пареа, додадете 200гр. Бела Милка чоколада, додадете 250гр. Изматен маргарин со 5 лаж шеќер во прав и 200г. Печени мелени лешници.
Се редат: 1 кора, жолт фил, 250мл. Слатка павлака – вишни 250мл. Слатка павлака – 2 кори. Жолта глазура за фил.
Глазура: Да се растопи 200гр. црна Милка чоколада, 100гр. Црна чоколада за готвење, 1 лаж. Павлака. Се прелива преку ролатот.