Состојките сигурно веќе ги имате дома, па затоа не чекајте, туку испробајте го веднаш.
Ќе ви одземе околу 20 минути време, а ќе добиете десерт кој се топи во уста.
Состојки за 2 колачиња:
- ½ шолја Нутела
- 2 јајца
- 1 лажичка шеќер
- Путер
- Какао во прав
Подготовка:
Загрејте ја рерната на 190-200 степени.
Во стаклен сад измиксирајте ги жолчките од јајцата со Нутелата. Во друг стаклен сад измиксирајте снег од белките и 1 лажичка шеќер.
Белките постепено додавајте ги во чоколадната смеса од крем и жолчки. Треба да добиете мазна смеса без грутки.
Калапите за печење премачкајте ги со путер и ставете половина лажичка какао за да го спречите лепењето.
Поделете ја смесата и печете 15-17 минути.
Крајниот резултат е повкусен отколку што замислувавте: