ПРАЗЕН ВИ Е АКУМУЛАТОРОТ? – Направете го ова и ќе се случи чудо

8 март, 2017
7

Доколку вашиот акумулатор не успева да го запали автомобилот, најверојатно е празен.

Па затоа, ако немате време да чекате за помош од некој, тогаш доволно е во себе да имате таблети аспирин.

Скршете неколку од нив и обидете се да ги ставите во отворите од акумулаторот.

Акумулаторот ќе се врати во живот, по реакцијата на сумпорната киселина што се наоѓа во него и салицилната киселина од аспиринот.