17 јули, 2018

Радио

Колку човек треба да биде упорен за да “успее“?

На 20 години сакал да студира право но не бил доволно добар.

На 23 години банкротирал.

На 28 години девојката со која се забавувал одбила да се омажи за него.

На 34 години повторно банкротирал.

На 35 години ја изгубил сопругата.

На 36 години доживеал нервен слом.

На 38 години изгубил на избори.

На 41 година му умрел 4-годишниот син.

На 45 години изгубил во трката во Сенатот.

На 47 изгубил во трката за претседател.

На 47 изгубил во трката во Сенатот.

На 49 изгубил во трката во Сенатот.

На  51 година станал 16-от претседател на САД.

Човекот се викал Абрахам Линколн.

Остави коментар

Почетна // КАЛАБАЛАК // Поучна приказна: Неуспесите не се појаки од упорноста
Горе