Компир тава со кромид

popara4 октомври, 20171min00
12

Состојки
350 гр. павлака
600 гр. кашкавал рендан
200 гр. кромид ситно сецкан
3 поголеми компири
сол и бибер

Упатство

Загрејте ја рерната на 220 степени.

Завиткајте ги компирите цели, нелупени во алуминиумска фолија. Печете ги компирите во рерна околу еден час.

Отстранете ја фолијата и оставете ги да се изладат на собна температура. Потоа ставете ги компирите во фрижидер околу половина час. Изладените компири изрендајте ги во поголем сад.

Додадете го ренданиот кромид во компирите, зачинете со сол и бибер по желба и промешајте ги.

Потоа додадете ¾ од ренданиот кашкавал.

Внимателно промешајте со вилушка. На крај додадете ја павлаката.

Префрлете ја смесата во тава без да ја притискате.

Додадете го остатокот од ренданиот кашкавал врз компирите.

Печете ги компирите во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути.
Послужете ги топли.

 

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag