Потребни состојки:
- замрзнато лиснато тесто
- тенко исечени парчиња кулен
- кашкавал
- оригано
- масло
- пица сос за сервирање
Подгответе го лиснатото тесто и со нож исечете го на правоаголници или, уште подобро, доколку можете набавете веќе исечено лиснато тесто.
Подготовка:
На средината на секое правоаголниче лиснато тесто наредете неколку парчиња кулен, така што малку ќе се преклопат, а врз нив ставете кашкавал. Врз сето тоа наросете оригано.
Натопете ги краевите од тестото и преклопете ги двата краеви кои се најблиску до кашкавалот. Потоа натопете го и крајот кој е свртен кон вас и мотајте кон другиот крај.
Откако ќе ја замотате ролничката, натопете го и другиот крај бидејќи водата на лиснатото тесто има ефект на лепак, па ќе стои цврсто замотано.
Загрејте масло ставете ги ролничките да се пржат по неколку минути, а потоа ставете ги на хартиена крпа.
Ролничките се готови, но за да имаат вистински пица шмек во еден сад ставете пица сос или кечап и уживајте во оваа совршена комбинација.