Рецепт за канелони со спанаќ и говедско

popara1 ноември, 20171min00
5

Потребни состојки:

  • 500г мелено говедско месо
  • 1 кромид
  • 130г. спанаќ
  • сол и бибер
  • 1 лажичка оригано
  • 1 пакување канелони
  • 200г. рендан кашкавал
  • доматен сос

Подготовка:

Во благо загреана тава ставете масло и испржете го сецканиот кромид. Додајте мелено месо и пржете додека не биде готово. Зачинете со сол, бибер, оригано и други зачини по желба и додајте го спанаќот. Промешајте. Додадете една шолја доматен сос.

Наполнете ги канелоните со приготвената смеса. Во една тава ставете од доматниот сос и врз него наредете ги канелоните. Повторно прелијте ги со доматен сос, нарендајте кашкавал и ставете ја тавата во рерна загреана на 200 степени да се пече околу 40 минути.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag