Свински кременадли со путер и копар

20 јуни, 20170
10

Потребни состојки:

  • 8 свински кременадли
  • 100 гр. Путер
  • 1 лажица копар
  • 2 лажички сол
  • 1 лажичка мелен црн пипер
  • 250мл. Вода
  • 2 говедски коцки за супа

Припрема:

Во посебен сад ставете го копарот, солта и црниот пипер и промешајте ги зачините. Кременадлите измијте ги и отстратене им ја маснотијата. Потоа со рака втријте ги зачините врз кременадлите.

Во тава на оган ставете го путерот да се растопи. Пропржете ги кременадлите од двете страни, околу 5 минути за секоја страна.

Во посебно тенџере на оган ставете вода и коцките за супа и оставете да се сварат. Вака сварената супа додајте ја во тавата со кременадли. Намалете ја температурата на тивко и оставете ги кременадлите да се динстаат околу 45 минути.

Ставете ги кременадлите на чинија за сервирање и дополнете ги со гарнир по избор. Врз кременадлите и гарнирот посипете од сосот во кој се динсташе месото. Добар апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi