Ролат со тартуфи

popara7 ноември, 20171min00
10

Потребни состојки:

  • 0,05кг  Кори
  • 0,065кг свежо сирње
  • 0,007кг -тартуфи црни
  • 0,003кг -тартуфи, бели
  • 0,035л Павлака за готвење
  • 0,001 л  Масло за тартуфи
  • 0,012 путер
  • 0,001кг сол
  • 3 јајца
  • 0,012л. Масло, растително
  • 0,012кг шеќер

Начин на подготовка:

Се загрева путерот и му се додава шеќер, за да се направи светла карамела. Се трга од оганот и во карамелата се додаваат црните тартуфи, кои претходно ги исчистивме и исецкавме на листови.

Во меѓувреме се развлекуваат кори од тесто и се посипуваат со зејтин, се премачкуваат со смеса од сирење и јајца, сол, и лесно карамелизираната црна тартуфа.

Се обликува ролатот.

Во пригоден сад кој предходно го намачкавме со масло, се реди ролатот и се пече на 180ц. околку 10мин.

Од павлака за готвење со белите тартуфи  и од маслото од тартуфите, се припрема умак кој се послужува со ролатот.

Се сервира топло.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag