Топен кашкавал со сланина

popara23 мај, 20171min00
9

Потребни состојки:

– Моцарела сирење или кашкавал по желба
– Сланина
– Презла
– Јајце

Начин на подготовка:

Кашкавалот го сечеме на ленти и го потопуваме во јајце кое претходно е изматено, а потоа и во презла.

Околу секое парче кашкавал мотаме сланина, а така подготвениот кашкавал го редиме на тава обложена со мрсна хартија.

Откако ќе завршиме со оваа постапка замотаните парчиња кашкавал ги ставаме во рерна и ги печеме на висока температура околу 15 -тина минути.

Како додаток на овој вкусен рецепт може да послужат неколку типа на сосови, доматен, сос од мед и сенф или тартар.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma