23 септември, 2017

Радио

Овој крузер е за 110 метри подолг од познатиот Титаник, има 16 палуби, може да прими 6.000 патници и уште 2.100 членови на екипажот!

Крузерот „Harmony of the seas“ на својата прва пробна пловидба тргна на почетокот на март минатата година.

Овој крузер, долг 362 метри, широк 66 метри и висок 64 метри претставува најголем крузер на светот, а неговата изградба чинела повеќе од 800 милиони фунти.

Крузерот првите патници ќе ги прими во мај, а секој ќе добие GPS нараквица со цел да не се изгубат додека ја бараат својата соба.

Остави коментар

Почетна // вести // ИСПЛОВИ НАЈГОЛЕМИОТ КРУЗЕР: Толку е голем што ќе ве шокира како патниците доаѓаат до своите соби!
Горе