Мајсторот со заврзани очи сакаше да ја покаже својата вештина, но направи кобна грешка

20 јануари, 2017
9

Мајстор по борачки вештини од Индија, со превез на очи и токмак во рака разбиваше предмети поставени околу телата на тројца луѓе кои лежеа на земјата.

На овој начин тој сакаше пред насобраната публика да ги потврди својата вештина и прецизност. Без проблеми мајсторот ги разби предметите поставени околу првиот доброволец, но на самиот почеток вториот го погоди со силен удар во главата.

По ова повредениот започна да се витка од болка, па набрзо луѓето од публиката му притрчаа во помош. Се претпоставува дека оваа снимка е направена за време на фестивалот Сика, кој е многу популарен во Индија.

https://www.youtube.com/watch?v=2sCt1PsKDOQ