Повлечен човек (44) изнајмил стан во Белград – Сите се шокирале кога полицијата му тропнала на врата, а уште повеќе кога почнале да го вадат пленот

10 март, 2017
8

Припадниците на Министерството за внатрешни работи во Белград, запленија повеќе од седум килограми марихуана и го уапсија сограѓанинот А.П. (44), поради сомнение дека извршил кривично дело неовластено производство на ставање во промет на опијни дроги.

Полицјата во станот во Раковици, во делот на собата кој особено е припремен за одгледување марихуана, пронашла 11 стебла од оваа опојна дрога, со тежина од седум килограми и 470 грама, соопштија од МУП.

Foto: MUP Srbije

Сомнениет дека А.П. се занимавал со одгледување на марихуана во вештачки услови така што набавил саксии и во станот инсталирал уреди за мерење на температурата и влажноста на билката, венитилатор, филтер за воздух, посебни лампи со сијалички и преку трансформатор ја поврзал за струја за постојано одржување на условите за одгледување на билката на марихуана.

Осомничените, со кривична пријава, ќе бидат спроведени во Високото јавно обвинителство во Белград.