ВНИМАВАЈТЕ – ХАРА НОВА ИЗМАМА: Ако видите пари на бришачите на својот автомобил, ВЕДНАШ БЕГАЈТЕ!

3 март, 2017
2

Кај крадците и измамниците бесконечна е листата на методи кои им помагаат да се приближат до вашиот имот.

Денес, автомобилските аларми тешко се исклучуваат, тие се опремени со системи кои пружаат одлична заштита. Но крадците, исто така, не седат со скрстени раце. Тие пронаоѓаат начини да направат измама.

Замислете дека сте го паркирале автомобилот во близина на маркет, се враќате со полни раце, се` ставате во багаж, седнувате и го стартувате автомобилот, но забележувате дека под бришачите стои закачена банкнота, и тоа прилично вредна.

Што помислувате тогаш? Каква среќа! Каква радост! Но, не… Тоа е само трик на крадците за да го однесат вашиот автомобил. Банкнотата ја ставаат баш таму, бидејќи морате да излезете од автомобилот за да ја земете.

Вие ги забележувате парите, излегувате од стартуваниот автомобил, крадецот седнува зад волан, и во истиот момент заминува. Тоа се случува толку брзо што нема да стигнете да сфатите што се работи.

Бидете внимателни…