18 јуни, 2018

Радио

Ракот е најстрашната болест на 21-от век. Милиони долари се трошат за да се направат голем број на истражувања кои би го пронашле лекот, но за жал се уште истите се безуспешни.

Од друга страна оној кој профитира во сето тоа е фармацевската индустрија.

Сепак, при едно истражување на семе од грозје, спроведено на Универзитетот во Кентаки, добиени се ветувачки резултати.

Медицинските експерти откриле дека семето на грозјето убива и до 80% канцерогени ќелии.

Оваа студија е објавена во списанието на Американската асоцијација за истражување на рак и е достапна на увид до сите.

Остави коментар

Почетна // живот // здравје // ОВИЕ СЕМКИ ГО ЛЕКУВААТ РАКОТ ЗА САМО НЕКОЛКУ ДЕНА – Погледнете…
Горе