Дали вашето куче вака ве слуша?

30 мај, 2018
Дали вашето куче вака ве слуша?

Дали вашето куче ве слуша кога ќе му кажете: “Може ли малку потивко?”

За таа работа кучето Bean е неверојатен: лае по команда погласно или потивко.

Станува збор за интересен примерок од расата Шиба ину, најмалата од шесте оригинални јапонски раси на кучиња.

Мал но агилен, првобитно е одгледуван за лов. Изгледа слично на Акита, но е со поситна градба. Шиба ину е една од древните кучешки раси кои и денес постојат во светот. И многу се паметни

Погледнете: