28 мај, 2020

Со оглед на тоа што се приближува Саемот на автомобили во Париз, почнаа да се појавуваат предизвикувачки фотографии за новите модели што ќе бидат претставени, а последниот производител во низата кој го најави својот нов производ е Peugeot.

Тој модел е означен како “најновиот концепт на автомобилската компанија Пежо”, а наведено е дека неговата конструкција беше под влијание на моделот Peugeot 504 од 1969 година.

Врз основа на фотографиите, би кажале дека дека станува збор за концепт од моделот 508 Coupe.

Имено, директорот на компанијата Пежо, Жан-Филип Импато, на својот Twitter профил објави фотографија на која позира покрај скриениот модел, истакна со фотографијата дека до тој модел се “чувствува како мало дете”.

На тоа додаде само уште информација дека концептот што треба да биде именуван е резултат на “напорно двегодишно работење и развој”.

Тоа значи дека овој нов модел е развиен заедно со втората генерација на моделот 508, кој беше претставен на почетокот на годината на женскиот саем за автомобили. Според тоа, тоа може да се земе како назнака за платформа на која е базиран новиот концепт.

Доколку ги следи стапките на средните возила, во смисла на дизајнот, под влијание на моделот 504 од 1969 година, многу веројатно станува збор за купе со две врати. Според тоа, концепт моделот треба да привлече големо внимание на посетителите на овој саем на автомобили во Париз.

Се ќе ни биде појасно на 2 октомври, кога автомобилскиот саем во Париз официјално ќе биде отворен за медиумите и посетителите.

Остави коментар

Почетна // авто-мото // Пежо претстави нов концепт
Горе