Ежовите

24 септември, 2018
ezinuja

Тоа беше најстудената зима досега.

Многу животни загинаа поради студот. Ежовите, сфаќајќи ја ситуацијата, одлучија да се групираат заедно за да се загреат. На овој начин се покриваа и се заштитуваа; но секој од нив го повредил најблискиот.

По некое време, тие одлучија да се дистанцираат еден од друг и почнаа да умираат, сами и замрзнати. Затоа тие мораа да направат избор: или да ги прифатат боцките на своите другари или да исчезнат од Земјата.

Мудро, тие одлучија да се вратат да бидат заедно. Научија да живеат со мали рани предизвикани од близината со своите другари, со цел да добијат топлина .

На овој начин тие беа во можност да преживеат.

Најдобрата врска не е онаа која ги соединува совршените луѓе, но кога секој поединец учи да живее со несовршеностите на другите и може да им се восхитува на добрите квалитети на другиот.