28 мај, 2020

Пред извесно време, еден човек ја казнил неговата 3-годишна ќерка поради тоа што уништила златна хартија за виткање. Немале многу пари и тој се налутил кога детето се обидело да украси кутија за да ја стави под елка.

Сепак, девојчето му го донело подарокот на таткото следното утро и рекла: “Ова е за тебе, тато”.

Човекот се засрамил поради неговата претерана реакција од претходниот ден, но неговиот гнев продолжил кога видел дека кутијата е празна.

Тој викнал на неа; “Зарем не знаеш, кога ќе му дадеш на некој подарок, треба да има нешто внатре?”

Девојчето погледнало во него со солзи во очите и извикало;

“Ох, тато, воопшто не е празна. Дував бакнежи во кутија. Тие се за тебе, тато. ”

Таткото беше скршен. Тој ги стави рацете околу своето мало девојче, и молеше за прошка.

По кратко време, несреќа го зеде животот на детето.

Нејзиниот татко ја чуваше златната кутија до својот кревет многу години и секогаш кога беше обесхрабрен, ќе извади имагинарен бакнеж и ќе се сети на љубовта на детето кое го стави таму.

Морал на приказната: Љубовта е најскапоцениот подарок во светот.

Остави коментар

Почетна // Our Story // Кутија полна со бакнежи (Љубов)
Горе