Потребни состојки:
За тестото:
- 400 грама бисквити
- 100 милилитри млеко
- 1 лажичка рум
- 500 милилитри слатка павлака
- 300 грама несолена урда
- 100 грама шеќер
- 1 кесичка желатин
- 1 лажичка какао
За глазурата:
- 150 грама чоколадо за готвење
- 1 лажичка рендано чоколадо
Начин на подготовка:
Изматете ја слатката павлака со шеќерот и додајте го сирењето. Растопете го желатинот во малку вода на тивок оган, оставете го да се олади и сипете го во смесата со слатката павлака. Одвојте третина во друг сад и додајте какао. Бисквитите намачкајте ги во млекото измешано со рум и наредете еден ред во долга тава, па врз нив распоредете половина од белиот фил. Потоа наредете уште еден ред бисквити потопени во млеко и рум и врз нив наредете го филот со какаото. За крај остануваат уште 2 реда бисквити меѓу кои ќе го додадете и остатокот од белата смеса. Завршете со растопеното чоколадо.