21 март, 2019

Радио

Карневалот во Бразил не подразбира само екстравагантни и светли костуми и многу самба. На само 200 километри од Рио де Женеиро, е целосна спротивност на култниот карневал, кој се одржува во Рио секоја година.

Станува збор за карневалската забава Блоко Да Лама, која се одржува во крајбрежниот град Парати, каде учесниците се валкаат во кал, согласно традицијата на локално племе.

Целта е да се исчистат гревовите и во новата година да се влезе чист и со здравје и среќа.

Остави коментар

Почетна // вести // Карневалот Блоко де Лама го засени оној во Рио
Горе