Купиле стара фотелја за 5 фунти, а во неа нашле богатство

19 јули, 2018
6

Aнгус и Анџела Милнер Браун од Шкотска купиле фотелја на аукција. Немале пари ни да ја тапацираат, па таа собирала прашина на таванот. Тогаш мажот одлучил да ја среди.

Кога била купена, фотелјата била во навистина лоша состојба и според зборовите на сегашниот сопственик, изгледала како со години куче да спиело и вршело нужда на неа. И одлучиле дека овој проект ќе мора почека поради недостатокот на пари.

Пред неколку месеци, Ангус го средувал тавано и кога ја отворил фотелјата, во неа пронашол дијамантски накит вредем повеќе од 5.000 фунти.

Одлучил ништо да не каже на својата сопруга. Наместо тоа за следната годишница и подарил дијамантски прстен.

Покасно, обетки за денот на заљубените.

Иако не е традиција да се поклонува нешто за Велигден, тогаш и дал брош.

И тек тогаш на сопругата и ја открил тајната дека пронашол накит во фотелјата.