Прв трансексуалец кој се породи како маж и како жена!

4 јули, 2018
3

Трансексуалец роди здраво бебе 5 години откако го доби своето прво дете, но тогаш како жена, а сега како маж.

Каци Саливан стана првата личност која родила како припадник на двата пола. Како 30 годишна жена ја започна својата трансформација од жена во маж, која започна пред 4 години – а оваа година, зачна со неговиот партнер Стивен.

По седум дена поминати во болница, со царски рез, двојката го доби бебето Феникс, со тежина од здрави 3,5 килограми.

Двојката се одлучи да не го откриваат полот на своето бебе и рече дека детето ќе биде израснато како “неутрален пол”, додека не биде доволно возрасно за да одлучи за неговата сексуалност.

Приказната на Каци ја документираше YouTube каналот My Trans Pregnancy:

Каци е исто така родител на петгодишниот Грејсон, кој го има со својот поранешен сопруг, роден додека живеел како жена.

И покрај тоа што беше жртва на интернет злоупотреба и мораше да се справи со јавноста која го покажуваше со прсти, Каци одлучи да ја “разбие стигмата околу транс родителството”.

Резултат со слика за Прв трансексуалец кој се породи како маж и како жена! (Фото + Видео)

Тој изјави:

“Моментот кога бебето излезе и морав да ги слушнам плачот, беше неописливо добро чувство. Неверојатно е чувството кога знам дека јас сум го направил овој мал човек. По 26 недели со утрински маки и седум дена поминати во болница, ова е прекрасен момент. Ние сме толку многу среќни и благодарни и уживаме поминувајќи време заедно како семејство. Бебето е прекрасно, убаво и слатко.

Врската што ја чувствував со бебето за време на мојата бременост беше неверојатна привилегија, а последните девет месеци не доближија премногу мене и мојот партнер.”

Каци рече дека не е загрозен од идејата за бременост и дека не се чувствува помалку мажествена.

Резултат со слика за Прв трансексуалец кој се породи како маж и како жена! (Фото + Видео)

Каци, кој ја води уметничката коалиција Транслиберација, промовирајќи активизам во уметноста, кој беше роден како девојче, рече дека секогаш се бореше со својот идентитет – проблем кој стана полош откако претрпе злоупотреба која започна кога тој беше само четиригодишен.

Резултат со слика за Прв трансексуалец кој се породи како маж и како жена! (Фото + Видео)

Тој го сретнал својот прв сопруг на возраст од 19 години, но рече дека со своите рани дваесетти години се борел со “тешка депресија” и почнал да пие прекумерно.

Каци остана бремена со своето прво дете во јули 2011 година и се надеваше дека станувањето мајка ќе му помогне да се чувствува повеќе женски – но не искочи се како што се надеваше.

Резултат со слика за Прв трансексуалец кој се породи како маж и како жена! (Фото + Видео)

Три месеци по раѓањето на Грејсон, Каци се изјасни како трансексуалец и изјави дека “се чувствува како да се ослободил од тон камења од својот грб”.

За жал, неговиот брак се распадна, пријателите го одбегнуваа и тој беше принуден да ја напушти својата административна работа, но и покрај сето тоа, тој вели дека се чувствува “потполно ослободен”.

Потоа во 2013 година, на возраст од 25 години, Каци започна транзиција со земање на машки хормон тестостерон и подложен на двојна мастектомија.

Резултат со слика за Прв трансексуалец кој се породи како маж и како жена! (Фото + Видео)

Една година подоцна тој го запозна Стивен на веб – сајт за состаноци и вели дека веднаш знаел дека тоа е “полн погодок”.

Шест месеци откако Каци престанал да ги пие машките хормони, тој забременил по природен пат.

Каци, кој вели дека неговото бебе ќе го нарече “тато”, одбива да одговори на прашањето: “Дали е тоа момче или девојче?”, Бидејќи вели дека е “неважно”.

Честитки за прекрасното семејство.

извор