Google во пламен!

14 декември, 2018
сЏД

Избувна голем пожар на кровот од канцелариите на Google во Пекинг, во дел од градот познат како кинеска Силиконска долина.

Пожарот избувна околу 11 часот по локално време, кој помина низ покривот од стаклената зграда, од каде густиот чад се вивна кон небото.

https://twitter.com/zhonggg/status/1072696024110485506?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1072696024110485506&ref_url=http%3A%2F%2Fmondo.rs%2Fa1152203%2FInfo%2FSvet%2FGoogle-u-Pekingu-pozar.html

Вработените се евакуирани, но подоцна им е дозволено да се вратат.

Причината за пожарот сѐ уште се утврдува.